Συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου στις 25/2/2010 με τον διευθυντή του ΚΩΘ κ. Κωνσταντινίδη

Σήμερα Πέμπτη 25-02-2010 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του συλλόγου γονέων με τον διευθυντή του ΚΩΘ κ. Κωνσταντινίδη.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

1) Βελτίωση του site του Κ.Ω.Θ ώστε να είναι εμφανή και εύκολα προσβάσιμη διαδικτυακά η ιστοσελίδα του συλλόγου γονέων.

2) ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ο κ.Κωνσταντινίδης ανέφερε τα εξής : Δεν είχε έρθει ο προϋπολογισμός για να πληρωθεί ο μήνας Ιανουάριος (ο σύλλογος έθιξε το χρόνιο πρόβλημα της καθυστέρησης των δεδουλευμένων).
Ο κ. Κωνσταντινίδης με επιστολή προς το ΥΠ.ΠΟ. και συγκεκριμένα στην κα.Λυμπέρη η οποία είναι υπεύθυνη σύμβουλος εντεταλμένη του ΥΠ.ΠΟ. για το Κ.Ω.Θ. προτείνει καταβολή μισθών απ'ευθείας από τον προϋπολογισμό του ΥΠ.ΠΟ. Η απάντηση που παίρνει είναι ότι θα προσπαθήσουν να το περάσουν στην επόμενη τροπολογία.Μας διαβεβαίωσε ότι έχει καθημερινή επικοινωνία με το ΥΠ.ΠΟ. Τέλος θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου εντός μιας εβδομάδας σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από το ΥΠ.ΠΟ.
Επίσης μας ενημέρωσε ότι ο προϋπολογισμός ερχόταν αρχές Απριλίου, φέτος όμως έρχεται πιο νωρίς οπότε θα καλυφθούν οι μισθοί των καθηγητών. Μας εξήγησε ότι για την ανανέωση των συμβάσεων χρειάζονται όλα τα δικαιολογητικά των καθηγητών να κατατεθούν στην πάρεδρο. Ενώ υπήρξαν καθηγητές που κατέθεσαν τα χαρτιά τους στις 23-12-2009 τα εντάλματα υπογράφηκαν πιο νωρίς για να πληρωθούν οι καθηγητές πριν τις γιορτές.
Στις παρακάτω ημερομηνίες στάλθηκαν επιστολές στο ΥΠ.ΠΟ. για το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων
25-11-2009,18-01-2010,20-01-2010,3-02-2010,18-02-2010.

3) ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στην συνθήκη της Μπολόνια και αναμένει απαντήσεις από τον υπουργό στα έγγραφα που έστειλε με αρ. πρωτ.1660 18-05-2009,43258/1660/29-06-2009.
Αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει Ακαδημία Μουσικής στην Ελλάδα σε αντίθεση με τις γειτονικές χώρες.
Από τον πρόεδρο του συλλόγου ειπώθηκε ότι υπάρχει επιλεκτική συμπεριφορά στην εισαγωγή για την σχολή Καλών Τεχνών λόγω διάκρισης των σπουδαστών σε αντίστοιχους διαγωνισμούς, ενώ για το τμήμα Μουσικολογίας δεν ισχύει το ίδιο.Συμφωνήθηκε από κοινού η αξιολόγηση και η κατάθεση αίτησης του ανάλογου αιτήματος στο Υπουργείο Παιδείας.Αφού λοιπόν έχει κατατεθεί ανάλογο υπόμνημα απ' την διεύθυνση του Κ.Ω.Θ. και έχουν κατατεθεί οι προτάσεις όλα τα υπόλοιπα τόνισε, ότι είναι πολιτική απόφαση. Ο σύλλογος γονέων πρότεινε πέρα από το κοινό μέτωπο και την συνεργασία των 3 συλλόγων (Γονέων-Καθηγητών-Σπουδαστών ) μαζί με την Διεύθυνση του Κ.Ω.Θ. στο μέτρο του δυνατού να αναλάβει πρωτοβουλίες κοινοποιώντας και εκθέτοντας το θέμα σ' οποιονδήποτε πολιτικό ή κοινωνικό φορέα. Συμφωνήθηκε νέα συνάντηση με την Διεύθυνση στα πλαίσια μιας σειράς επαφών μεταξύ των άμεσα ενδιαφερομένων ( Καθηγητών-Σπουδαστών ) ώστε να σχεδιαστούν από κοινού ενέργειες, εκδηλώσεις, ημερίδες ανακοινώσεων στην τοπική κοινωνία - και όχι μόνο - σε πολιτικούς φορείς καθώς και στο ΥΠ.ΠΟ.
Στα πλαίσια της συνολικής λειτουργικής αναβάθμισης ο σύλλογος προσφέρθηκε να γίνει αρωγός και να συμμετέχει στην αναβάθμιση της γραμματειακής δομής του Κ.Ω.Θ. αφού κατέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία για την διαμόρφωση μιας πιο άμεσης, πληρέστερης ποιοτικής, διαδικτυακής επικοινωνία ανάμεσα στην Διοίκηση, στους Καθηγητές, μαθητές, γονείς και όχι μόνο ( π.χ. ξεχωριστή ιστοσελίδα εγχώριων και ευρωπαϊκών - κατά βάση - σεμιναρίων, εκπαιδευτικών μαθημάτων, συναυλιών, διαγωνισμών κ.λ.π. - ο Πρόεδρος Αθανασιάδης Ιωάννης είναι Εργαστηριακός Καθηγητής Πληροφορικής)

4) Υπήρξε θετική στάση και ανταπόκριση στην "επαναφορά" της 2ης εξεταστικής περιόδου. Με την παραπάνω αφορμή και στα πλαίσια μιας Ακαδημαϊκής αναβάθμισης θίχτηκε ο απαρχαιωμένος εκπαιδευτικά αλλά και πολιτισμικά άκαιρος Κανονισμός του Κ.Ω.Θ. ( από το 1957 ) και συμφωνήθηκε να συζητηθεί θεσμικός τρόπος αλλαγής του κανονισμού που να βασίζεται σε πρότυπες, σύγχρονες, "ονομαστές" Ακαδημίες Μουσικής.

5) Επίσης επισημάνθηκε η σοβαρή αναντιστοιχία και η αναμενόμενη λογικά δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στους σπουδαστές η ύπαρξη πρωινών εξετάσεων σε ημερομηνίες που ταυτίζονται με τις σχολικές ετήσιές τους εξετάσεις. Προτάθηκε κατ' αρχήν η καταγραφή μέσα από την ανάλογη γραμματειακή λειτουργία στατιστικών στοιχείων - σχολικές βάρδιες - ώστε με την συνεννόηση και την υποστήριξη των Καθηγητών να βρεθεί ευέλικτη φόρμουλα διευκόλυνσης του συνόλου των σπουδαστών.

6) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Κατ' αρχήν συμφωνήθηκε να προταθεί στους εμπλεκόμενους φορείς να διαμορφώσουν προϋποθέσεις διαλόγου ώστε να εφαρμοστεί "αξιολόγηση" του εκπαιδευτικού έργου, μέσα σε σύγχρονες συνθήκες λειτουργίας μιας Ακαδημίας Μουσικής ( "τριών ταχυτήτων" Καθηγητές, τμήματα όπου οι Καθηγητές υπερτερούν τον αριθμό των μαθητών, παρουσιολόγιο Καθηγητών και ανάρτησή του στον ιστοχώρο του ΚΩΘ, παρουσιολόγιο Σπουδαστών, Πρόγραμμα Μαθημάτων (ποιός, που, ποιές ώρες ), "φιλικές" εξεταστικές επιτροπές, ανώνυμο ερωτηματολόγιο αξιολόγησης κ.α. )

7) Αναμονή δημοσίευσης του ΦΕΚ από το ΥΠ.ΠΟ. όσο αφορά τον ορισμό του πρωινού και απογευματινού ωραρίου λειτουργίας του Κ.Ω.Θ. Στο παραπάνω θέμα εμπίπτει και η λειτουργία της βιβλιοθήκης.

8) Συμφωνήθηκε από κοινού συνάντηση με τον κ. Γυφτόπουλο Πρόεδρο Δ.Σ. του Κ.Ω.Θ.

9) ΚΤΙΡΙΑΚΟ

Έγινε αναφορά στο υπόμνημα που εστάλη στο ΥΠ.ΠΟ. όπου αναφέρεται η ακαταλληλότητα, οι δυσκολίες συντήρησης και η ανάγκη νέου χώρου ειδικά διαμορφωμένου για τις ανάγκες του Κ.Ω.Θ.

10) Ο σύλλογος θεωρεί σημαντικό και ουσιαστικό θέμα την καλλιτεχνική έκθεση των σπουδαστών δίνοντας έμφαση στην πολιτιστική κοινωνική παρουσία διεκδικώντας θέση στα δρώμενα της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας. Πιστεύει πως ο κεντρικός χώρος - φουαγιέ - του κτιρίου του Κ.Ω.Θ. είναι πιο κατάλληλος αισθητικά, αλλά και ακουστικά για συναυλίες και εκδηλώσεις στις του εντός του Ωδείου εκδηλώσεις αντί της αίθουσας 117.
Αναφέρθηκε από τον κ. Κωσταντινίδη επίσης η απαράδεκτη χρήση, αξιοποίηση και ειδικά η συντήρηση πανάκριβων οργάνων με μεγάλο κόστος, όταν ανέλαβε μια προσπάθεια ανακαίνισης του εξοπλισμού οργάνων του Κ.Ω.Θ.

11) ΘΕΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο κ. Διευθυντής ανάφερε ότι, η εν λόγω εταιρία θεσπίστηκε ώστε να εξυπηρετεί νομικά την οικονομική συνδιαλλαγή εγκεκριμένων δεδουλευμένων εξόδων - εσόδων από την Πάρεδρο. Ανέφερε ότι αντί για την Άθυτο η θερινή ακαδημία το περασμένο καλοκαίρι έγινε στον χώρο του Κ.Ω.Θ. μειώνοντας το κόστος από 120.000 ευρώ σε 30.000.

Έγινε παρατήρηση από τον σύλλογο ώστε στην οποιαδήποτε μουσική παραγωγή που αναλαμβάνει το Κ.Ω.Θ. να αναγράφονται και οι σπουδαστές εκτελεστές των μουσικών έργων.

Τέλος αναφέρθηκε από τον κ. Κωνσταντινίδη ότι το υπόμνημα έχει σταλεί και στην τωρινή αλλά και στην προηγούμενή πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.

Ανταλλάχθηκαν διευθύνσεις e- mail ιστοσελίδων, πρακτικά και υπομνήματα.
=====================================
[ Το υπόμνημα του Δ/ντή του ΚΩΘ κ.Κωνσταντινίδη προς το Υπ.Πολιτισμού ]

Σχόλια