Δελτίο τύπου του Συλλόγου Καθηγητών για την απαράδεκτη εκπομπή του Παπαδάκη στις 2/6/2010 για το κτίριο του ΚΩΘ

Ο Σύλλογος καθηγητών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης εκφράζει την έκπληξη και αγανάκτησή του για το περιεχόμενο εκπομπής γνωστού τηλεοπτικού σταθμού που αφορά τη σύμβαση μίσθωσης κτιρίου του ΙΚΑ στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης .

Στο ρεπορτάζ αφήνεται να εννοηθεί ότι το ΙΚΑ ζημιώνεται οικονομικά εξαιτίας του χαμηλού τιμήματος.

Θεωρούμε την είδηση υποβολιμαία και κακοπροαίρετη αφού σκόπιμα παραλείπει να τονίσει το δημόσιο χαρακτήρα του Κρατικού Ωδείου .

Το συγκεκριμένο κτίριο της οδού Φράγκων αριθ.15 (τέως Οθωμανική τράπεζα ) στεγάζει τον ιστορικό φορέα από το 1983 όταν ,μετά από απόφαση της Μελίνας Μερκούρη , το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε την αναστύλωση του με σκοπό να στεγάσει τον μοναδικό κρατικό φορέα μουσικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα .

Έκτοτε έχουν γίνει ενέργειες προς την κατεύθυνση της οριστικής παραχώρησης του στο ΥΠΠΟ γεγονός που αποδεικνύει την εκπεφρασμένη πολιτική βούληση διαχρονικά όλων των ηγεσιών προς επίλυση του στεγαστικού ζητήματος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης .

Θεωρούμε ότι αυτού του είδους η ενημέρωση συσκοτίζει και περιπλέκει την κατάσταση παρεμποδίζοντας την εξεύρεση λύσης προς εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος .

Το Κρατικό Ωδείο παρέχει δωρεάν φοίτηση σε πεντακόσιους σπουδαστές και απασχόληση σε εκατό εργαζόμενους , συνεπώς ο κοινωνικός του ρόλος και η ενεργή συμμετοχή του στην πολιτιστική ανάπτυξη δεν μπορεί να μηδενίζεται με εξευτελιστικές τηλεοπτικές λεζάντες “ ενοίκιο 15,20 “ ! !

Κατανοούμε την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα και τα κοινωνικά προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά , καθώς και εμείς ως εργαζόμενοι υφιστάμεθα τις συνέπειες αυτής της κρίσης ,όντας ειδικότερα απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες .

Αρνούμαστε να μετατραπεί το Κρατικό Ωδείο σε πεδίο μικροπολιτικών , μικροκομματικών αντιπαραθέσεων και αντεγκλήσεων απερχόμενων διοικητών και ζητούμε την οριστική επίλυση του ζητήματος από τα συναρμόδια Υπουργεία τα οποία καλούνται να αποδείξουν στην πράξη ότι θεωρούν την παιδεία και τον πολιτισμό ισχυρά όπλα για την αντιμετώπιση της κρίσης .

Σχόλια