Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε την απάντηση στο Ψήφισμα «παλιών και νέων στελεχών ΚΟΘ» προς ΔΣ ΚΩΘ

Προς: Μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

Κοιν: - Κα Λ. Μενδώνη, Γενική Γραμματέας ΥΠΠΟΤ
- ΔΣ Συλλόγου Καθηγητών ΚΩΘ
- ΔΣ Συλλόγου Γονέων ΚΩΘ
- ΔΣ Συλλόγου Σπουδαστών ΚΩΘ


Θέμα: Απάντηση στο Ψήφισμα «παλιών και νέων στελεχών ΚΟΘ» προς ΔΣ ΚΩΘ
(Α.Π. ΚΩΘ: 219/02-03-11)


Λάβαμε το από 00.00.2011, ψήφισμα μελών της ΚΟΘ που αφορά την "ιστορική σχέση της ορχήστρας με το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης" και σας απαντούμε κατ' άρθρο.

1. Ανησυχούμε και εμείς ως Δ.Σ. πολύ σοβαρά για τα γεγονότα του ΚΩΘ την τελευταία περίοδο. Όντως παρακωλύεται ουσιαστικά η λειτουργία του Ωδείου και αναστέλλεται το εκπαιδευτικό του έργο.

2. Είναι αυτονόητο ότι και εμείς καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται και με όποιον τρόπο και αν ασκείται.

3. Φυσικά και εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί δεν διοικούνται με τηνπαρέμβαση του εισαγγελέα. Η χρήση ένδικων μέσων γίνεται αναγκαία μόνον σε περίπτωση που την καλεί το ακραίο και μη έννομο ενεργημάτων όπως οι καταλήψεις. Τα ένδικα μέσα, όταν χρειάζεται να επιστρατευτούν, αποτελούν και αυτά ―αντίθετα με τον ισχυρισμό της διατύπωσής σας― εργαλείο άσκησης της χρηστής διοίκησης και συστατικό και όχι έλλειμμα δημοκρατίας.
Οδηγηθήκαμε να προσφύγουμε στον εισαγγελέα μετά από επανειλημμένες παράνομες καταλήψεις που δρομολογήθηκαν για να στηρίξουν την άρνηση συμμόρφωσης προς τη νόμιμη διαδικασία τεσσάρων μόνον εκ των 150 περίπου υποψηφίων για τις προκηρυχθείσες θέσεις διδακτικού προσωπικού. Εάν ενδίδαμε περαιτέρω στην πίεση των παράνομων καταλήψεων που παρακώλυσαν τη διαδικασία επαναπροκήρυξης κατά τέσσερις περίπου μήνες, το πρώτο που θα πλήττονταν θα ήταν το συμφέρον των διδασκομένων, κάτι που και εσείς δεν θα θέλατε και θα μας κατακρίνατε για ενδοτικότητα και αδυναμία διαφέντευσης της έννομης διαδικασίας.
Πιστεύουμε και εμείς πως συμβάλλουμε με τις όποιες δυνάμεις μας ώστε η κοινωνία μας να μην χρεοκοπήσει ακριβώς διότι υπηρετεί την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

4. Φυσικά και η εμπλοκή των δικαστικών αρχών δεν αποτελεί μέρος της ζύμωσης για τη λειτουργία του ΚΩΘ.

Θα θέλαμε με την ευκαιρία να σας επισημάνουμε ότι σύσσωμο το ΔΣ κινείται σε εθελοντική βάσηδιορισμένο από τον Υπουργό Πολιτισμού μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης. Μοναδικός γνώμονας των ενεργημάτων του είναι να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των σπουδαστών καθώς και προσωπικού του Κρατικού Ωδείου με τον πλέον δίκαιο και αδιάβλητο τρόπο. Η ορθότητα των επιλογών του για την καλύτερη δυνατή άσκηση μιας διοίκησης, που δεν έχει κανένα άλλο ελατήριο πλην του ως άνω, είναι στην κρίση της προϊσταμένης του αρχής, του ΥΠΠΟΤ, που χαίρει και της λαϊκής εντολής, δηλαδή και της δικής σας.

Εκ του ΔΣ ΚΩΘ:
Χ. Λεφάκης
Λ. Τότσιου

Σχόλια