Ψήφισμα και των τριών Συλλόγων του ΚΩΘ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α


Οι καθηγητές , οι σπουδαστές , οι γονείς και οι κηδεμόνες των σπουδαστών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, οι φίλες και οι φίλοι του Κρατικού Ωδείου υπογράφουμε ψήφισμα προκειμένου να γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα που το οδηγούν σε μία πρωτοφανή συρρίκνωση , δυσλειτουργία και απαξίωση και να συμβάλλουμε όλοι σε μια συντονισμένη προσπάθεια που θα το αναδείξει ξανά ως κυρίαρχο φορέα παιδείας και πολιτισμού .


  *  Η ανεπαρκής επιχορήγηση που δεν καλύπτει τις ανάγκες του Κ.Ω.Θ. και το απειλεί με συρρίκνωση , καθιστώντας αδύνατη την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού του έργου.


  *  Η κενή θέση του διευθυντή από την αρχή της σχολικής χρονιάς , με αποτέλεσμα ο φορέας να παραμένει ακέφαλος και δυσλειτουργικός, με καίρια ζητήματα να παραμένουν άλυτα και να συσσωρεύονται επ` αόριστον.


  *  Η αναποτελεσματική διοίκηση, που με απόλυτο αυταρχισμό, αδιαλλαξία , πρωτοφανείς διώξεις και απειλές κατά μαθητών και καθηγητών, όχι μόνο δεν έλυσε απολύτως κανένα από τα τρέχοντα προβλήματα αλλά δημιούργησε επιπρόσθετα. Προκάλεσε έλλειψη εμπιστοσύνης και ανασφάλειας, καταλύοντας κάθε περιθώριο δημοκρατικού διαλόγου και εποικοδομητικής συνεργασίας στους κόλπους του Ωδείου.

Αποτελούν τα βασικά προβλήματα του φορέα .

Υποστηρίζουμε οτι η σημερινή διοίκηση του ΚΩΘ αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και ζητούμε την μη ανανέωση της θητείας της τον Ιούνιο 2011 .


Ακολουθούν υπογραφές .

Σχόλια