Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Το κοινό Ψήφισμα των Συλλόγων Καθηγητών και Γονέων για τα προβλήματα του Ωδείου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 14 Απριλίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι καθηγητές , οι γονείς και οι κηδεμόνες του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, οι φίλες και οι φίλοι του Κρατικού Ωδείου, υπογράφουμε ψήφισμα προκειμένου να γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα που το οδηγούν σε μία πρωτοφανή συρρίκνωση , δυσλειτουργία και απαξίωση και να συμβάλλουμε όλοι σε μια συντονισμένη προσπάθεια που θα το αναδείξει ξανά ως κυρίαρχο φορέα παιδείας και πολιτισμού .

• Η ανεπαρκής επιχορήγηση που δεν καλύπτει τις ανάγκες του Κ.Ω.Θ. και το απειλεί με συρρίκνωση , καθιστώντας αδύνατη την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού του έργου.

• Η κενή θέση του διευθυντή από την αρχή της σχολικής χρονιάς παραμένει κενή. Οι 2 αναπληρωτές διευθυντές επιλογής του Δ.Σ. να παραιτούνται αδυνατώντας να λειτουργήσουν στο ίδρυμα λόγω της παρεμβατικότητας και της αυθαιρεσίας της Διοίκησης. Έτσι ο φορέας να παραμένει ακέφαλος και δυσλειτουργικός, με καίρια ζητήματα να παραμένουν άλυτα και να συσσωρεύονται επ` αόριστον.

• Η αναποτελεσματική διοίκηση, που με απόλυτο αυταρχισμό, αδιαλλαξία, πρωτοφανείς διώξεις και απειλές κατά μαθητών και καθηγητών, όχι μόνο δεν έλυσε απολύτως κανένα από τα τρέχοντα προβλήματα αλλά δημιούργησε επιπρόσθετα. Προκάλεσε έλλειψη εμπιστοσύνης και ανασφάλεια, καταλύοντας κάθε περιθώριο δημοκρατικού διαλόγου και εποικοδομητικής συνεργασίας στους κόλπους του Ωδείου.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τα βασικά προβλήματα του φορέα .

Τα αιτήματα μας , που θεωρούμε ότι θα βοηθήσουν στην εξομάλυνση της λειτουργίας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης είναι:

• Πλήρης κάλυψη των οικονομικών αναγκών του Κ.Ω.Θ.

• Άμεση πλήρωση της κενής θέσης του Διευθυντή.

• Άμεση παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ακολουθούν υπογραφές .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου