Έγινε με μεγάλη προσέλευση η ΓΣ στις 5/10/11

Έγινε την Τετάρτη 5/10/11 στις 19.00 η ΓΣ του Συλλόγου μας με μεγάλη προσέλευση των γονέων.
Από το ΔΣ ήταν παρόντες οι : 1.Αθανασιάδης, 2. Σπυρόπουλος, 3.Μαζιώτης, 4.Βασιλείου

Από τα μέλη ήταν παρόντες οι :
1.Νιαβή 2.Αλεξιάδης 3.Καλομενίδου 4.Δαμιανίδου 5.Ηλιοπούλου 6.Γιαννούτσου 7.Κοκοβίδου 8.Κότογλου 9.Βαϊνάς 10.Χουρός 11.Τσετίνη 12.Τσακίρη 13.Δούκα 14.Κολτσίδου 15.Καράτσης 16.Μαρωνίδης 17.Γιαταγαντζίδης 18.Γυφτάκη 19.Παραπονιάρης 20.Κουτσομητροπούλου 21. Περσεφόνη 22.Τοπίτσογλου 23.Γραμματικόπουλος 24.Κουτίδης 25.Κωνσταντοπούλου 26.Μαυρίδης 27.Σους 28.Αλφιεράκη 29.Τσιόνη 30.Νικολάου 31.Χατζηπαναγιώτου 32.Μητροπούλου 33.Θραμπουλίδης 34.Νίκου 35.Αργυριάδου

Κατ' αρχήν τέθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ.Αθανασιάδη το κυρίως θέμα της ΓΣ που είναι το οικονομικό ζήτημα του Ωδείου και η ανύπαρκτη επιχορήγηση από το Υπουργείο.

Κατόπιν ήρθε η Διευθύντρια του Ωδείου κ.Τότσιου η οποία εν συντομία ανέπτυξε το σκεπτικό της και τις προτάσεις μια εκ των οποίων ήταν η "έκτακτη εισφορά" και μάλιστα είπε για μία εισφορά τάξης μεγέθους 80 € / μήνα για τους επόμενους τρείς μήνες.

Μετά και την τοποθέτηση του κ.Σπυρόπουλου ακούστηκαν οι διάφορες απόψεις των μελών.
Ως γενικό συμπέρασμα από την ΓΣ και από τις τοποθετήσεις των μελών φάνηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Συλλόγου είναι ΚΑΤΑ της έκτακτης εισφοράς.

Δεν νοείται το ένα και μοναδικό μουσικό Κρατικό ίδρυμα της χώρας που κοντεύει να κλείσει 100 χρόνια ιστορίας να μην μπορεί να επιχορηγηθεί με 1.000.000 € για ένα χρόνο όταν τα ΙΔΙΑ χρήματα (και παραπάνω) δίνονται σε ένα μήνα σε διάφορες ΜΚΟ που δεν τις ξέρει ΚΑΝΕΙΣ !!! (Μπορείτε επ' αυτού να διαβάσετε και τα σχετικά δημοσιεύματα στο site του Συλλόγου εδώ )

Επίσης δεν είναι δυνατόν όταν ο ΟΠΑΠ, μία εταιρία που σε ένα Σαββατοκύριακο βγάζει αυτά τα χρήματα, και ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού να μην μπορεί να επιχορηγήσει το Ωδείο !!! (Διαβάστε εδώ  για να δείτε πόσα έσοδα έχει ο ΟΠΑΠ κάθε εβδομάδα και εδώ , εδώ και εδώ για να δείτε ποιούς επιχορηγεί ΑΜΕΣΑ ο ΟΠΑΠ)

Ας έρθει ο ΟΠΑΠ και ως χορηγός. ΔΕΝ είμαστε αντίθετοι σε αυτό.

Θα πρέπει με όλους τους δυνατούς τρόπους και σε όλα τα μέσα να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα χρηματοδότησης του Ωδείου.

Επίσης θα πρέπει το ΔΣ να εξαντλήσει ΟΛΟΥΣ τους τρόπους πίεσης προς το Υπουργείο διότι ο ρόλος της Διοίκησης ΔΕΝ είναι να κάνει τα προφανή (τα οποία ΟΛΟΙ μας μπορούμε να τα κάνουμε άρα ΟΛΟΙ μας να γίνουμε Διοίκηση στο Ωδείο) αλλά να προσπαθήσει με ΟΛΑ τα μέσα να κάνει αυτά που φαντάζουν και είναι δύσκολα. Ειδάλλως υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης. Ας έρθουν άλλοι που να ΜΠΟΡΟΥΝ.

Αναφέρθηκε επίσης το θέμα του κυλικείου το οποίο ενώ θα μπορούσε με κάποιον τρόπο έστω και με μικρά ποσά να συνεισφέρει παρ' όλα αυτά ενώ από πέρυσι είναι κλειστό μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχει αξιοποιηθεί ΚΑΘΟΛΟΥ το κυλικείο.

Αναφέρθηκε και το κτιριακό θέμα στο οποίο το Ωδείο απειλείται να δεχθεί έξωση από το ΙΚΑ και θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε επίπεδο Υπουργείων να λυθεί το ζήτημα για τα επόμενα τουλάχιστον 30 χρόνια. Μαζί με αυτό πρέπει και να επιλυθεί το ζήτημα των επισκευών του κτιρίου αφού είδαμε τούβλα και μάρμαρα να πέφτουν από τις οροφές.

Θα τεθούν όλα τα ερωτήματα των μελών σε επικείμενη συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου με το ΔΣ του Ωδείου και θα δημοσιοποιηθούν οι απαντήσεις από το site του Συλλόγου και θα συζητηθούν στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

ΥΓ
Οπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ οι δαπάνες της Βουλής μας για χαμαμ, γιακούζι, πιλάτες, χορό, γυμναστική κλπ. είναι 200.000.000 € !!! το χρόνο. Ας δώσουν το 0,5 % αυτού του κονδυλίου για να επιβιώσει το Κρατικό Ωδείο !!!

Σχόλια