Αύριο Τετάρτη 11/1/2012 η συναυλία του ΚΩΘ στο Μέγαρο Μουσικής στις 21.00

Ακολουθεί η επιστολή - πρόσκληση της Διευθύντριας του ΚΩΘ:

==============================================

Αγαπητοί συνάδελφοι, σπουδαστές και γονείς του Κ.Ω.Θ.

Θέλω να σας καλέσω και προσωπικά στη συναυλία της Τετάρτης 11.1.12., στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Η συναυλία αυτή είναι αποτέλεσμα της εκφρασμένης ανάγκης όλων να αρχίσει και πάλι η καλλιτεχνική δραστηριότητα του Κ.Ω.Θ. Ετσι, με προπομπό τη συμμετοχή σπουδαστών σε διάφορες εκδηλώσεις της πόλης αλλά και του Ωδείου, στήθηκε αυτή η συναυλία που έχει έναν τριπλό στόχο:

1.Την προβολή του δυναμικού του Ωδείου.
2.Την κοινοποίηση- μέσω μιας επίσημης μουσικής εκδήλωσης -της δυσλειτουργικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το Κ.Ω.Θ.
3.Την πιθανή ευαισθητοποίηση συμπολιτών μας, με αποτέλεσμα την οικονομική ενίσχυση του Ωδείου μέσω του Συλλόγου Φίλων Κ.Ω.Θ.

Θα θίξω το θέμα των εισητηρίων, διότι έγινα αποδέκτης διπλών και αντικρουόμενων μηνυμάτων.
Μου ειπώθηκε πως " δεν είναι σωστό να πληρώσουν καθηγητές, σπουδαστές και γονείς ", αλλά και από την άλλη μεριά πως" φυσικά, εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα στηρίξουμε το Ωδείο ".
Μου ειπώθηκε επίσης πως το εισητήριο είναι ακριβό (15 ευρώ και 10 το φοιτητικό), αλλά και πως το εισητήριο για έναν τέτοιο σκοπό είναι έως χαμηλό !

Η τιμή του εισητηρίου συναποφασίστηκε τελικά από τους υπεύθυνους του Μεγάρου Μουσικής και εμένα. Συναποφασίστηκε επίσης πως δεν θα υπάρξουν προσκλήσεις ούτε για επισήμους αλλά και για κανέναν άλλον, λόγω του ιδιαίτερου σκοπού αυτής της συναυλίας.

Μου έχει γνωστοποιηθεί ένα μέρος των σκέψεων, προβληματισμών και συναισθημάτων των μονίμων, των καθηγητών αορίστου χρόνου αλλά και των σε εκκρεμότητα πρόσληψης καθηγητών ορισμένου χρόνου σε σχέση με το θέμα των εισητηρίων ,των προσκλησεων και της συναυλιας γενικότερα.
Ηλθα επίσης σε επικοινωνία με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών, Σπουδαστών και Γονέων.

Και καταθέτω με τη σειρά μου ένα ερώτημα και μία σκέψη.

Το ερώτημα:
Δεν θα είναι παράλογο και υποτιμιτικό για το Κ.Ω.Θ, να λαμβάνει χώρα μία συναυλία υπέρ του, και ένα μέρος του δυναμικού του Ωδείου να απουσιάζει;
Η σκέψη:
Πιστεύω πως αυτή η εκδήλωση, για να εκπέμψει στο μέγιστο τη δύναμη και ομορφιά που εμπεριέχει, χρειάζεται την απαραίτητη ενέργεια, συνδρομή και ζέστη κατ αρχήν των " δικών της ανθρώπων ".

Με ελάχιστο στόχο την πληρότητα της αίθουσας
Θα χαρώ να σας δω εκεί.

Με εκτίμηση
Λόλα Τότσιου

Διευθύντρια Κ.Ω.Θ.

Σχόλια