1η Συνάντηση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων με τη Δ/ντρια του Κ.Ω.Θ.


Την Τρίτη 22 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε  συνάντηση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του ΚΩΘ με τη Δ/ντρια του Ωδείου κα Τότσιου.
Τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση, σ' αυτή τη πρώτη συνάντηση ήταν τα εξής:
  • Οικονομικά του Ωδείου
  • Μισθολογικά καθηγητών
  • Συμμετοχή των γονέων και μαθητών των ωδείων σε εκδηλώσεις του Ωδείου
  • Στεγαστικό πρόβλημα του Ωδείου
  • Επαναληπτικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων σε σύμπραξη του Ωδείου και του Συλλόγου
Αναλυτικά η κα Τότσιου μας ενημέρωσε για τα οικονομικά του Ωδείου και ότι βρίσκεται σε αναμονή για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προκειμένου να καλυφθεί η μισθοδοσία των καθηγητών. Τα υπόλοιπα ποσά του προϋπολογισμού οικ. Έτους 2012 δεν είναι γνωστό πότε θα εκταμιευτούν δεδομένης της πολιτικής κατάστασης.
Το στεγαστικό έχει συζητηθεί μεταξύ του Δ.Σ. του Ωδείου και του Υπουργείου και έχουν προταθεί αρκετές λύσεις, αλλά ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί κάποια από τις προτάσεις.
Τέθηκε το θέμα από το σύλλογο να υπάρξουν επαναληπτικές εξετάσεις στα θεωρητικά μαθήματα σε περίπτωση αποτυχίας στη πρώτη εξεταστική. Η κα Τότσιου ανέφερε ότι αυτό είναι αντίθετο στο κανονισμό και είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί.
Σε ερώτηση σχετικά με τη συνέχεια της λειτουργίας του Ωδείου για τη νέα χρονιά ενημερωθήκαμε ότι οι συμβάσεις των ωρομίσθιων καθηγητών διαρκούν έως και το τέλος Ιουνίου. Η υπογραφή νέων συμβάσεων θα εξαρτηθεί από τη συνέχιση της καταβολής από το κράτος των δόσεων της τακτικής επιχορήγησης.
Προτάθηκε από το Σύλλογο η διοργάνωση εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Ωδείο κάτι που βρήκε σύμφωνη τη κα Τότσιου  και θα οριστεί νέα συνάντηση προκειμένου να καταρτιστεί πρόγραμμα με εκδηλώσεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Τέλος συμφωνήθηκε να γίνονται προγραμματισμένες συναντήσεις με τη Διεύθυνση.
O Σύλλογος θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των θεμάτων που τέθηκαν, στην πρώτη αυτή συνάντηση, καθώς επίσης και όλα τα προβλήματα που απασχολούν το Ωδείο και θα επανέλθει με νέες παρεμβάσεις, προκειμένου ν' αποφευχθούν και να ξεπεραστούν λάθη και παραλήψεις του παρελθόντος.

Σχόλια