FORUM "TA MAΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΙΩΣ" 2017 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
O Σύλλογος Γονέων του Κ.Ω.Θ. χαιρετίζει και φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά την εβδομάδα Forum «Τα μαθήματα αλλιώς» και καλεί όλους τους φίλους της μουσικής μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν σ’αυτήν.
Πρόκειται για μια εβδομάδα ανοικτή προς το κοινό και αφιερωμένη στη μουσική εκπαίδευση, όπου μέσα από πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας και ποικιλίας μουσικών θεμάτων επιτυγχάνεται μια πιο άμεση επικοινωνία με όλες τις μορφές της μουσικής τέχνης, έτσι όπως διδάσκονται στο χώρο του Κ.Ω.Θ.
Μέσα από μια διαδραστική διαδικασία, όπου ο θεατής γίνεται μαθητής και ο ρόλος του εκπαιδευόμενου και του εκπαιδευτή εναλλάσεται, ο δάσκαλος σπάει τα στεγανά της τυπικής διαδικασίας.Θέματα που αποσχολούν τους μουσικούς και όσους ενδιαφέρονται για τη μουσική γενικότερα έρχονται στο προσκύνιο για να αποσαφινιστούν, να καταγραφούν, να αναλυθούν και να βρούν λύση.
Ομαδικά μαθήματα επί σκηνής,βιωματικά σεμινάρια, προσέγγιση σε μεθόδους για τη διαχείρηση του σκηνικού στρές, τεχνικές αυτοσχεδιασμού, αλλά και οι έννοιες «Τι είναι έμπνευση», «Τι είναι ταλέντο» είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στο forum.
Ο Σύλλογος Γονέων Κ.Ω.Θ. συμμετέχει σε πάνελ με θέματα που αφορούν τα εκπαιδευτικά συστήματα και τον ρόλο των γονέων στην εκπαιδευτική διαδικασία.Μπορούν οι γονείς και σε ποιό βαθμό να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της μουσικής εκπαίδευσης, ως συνερευνητές και συμπαραγωγοί της γνώσης; Πόσο θετικά είναι τα αποτελέσματα που επιφέρει η εμπλοκή των γονέων στο εκπαιδευτικό περιβάλλον;
Επίσης στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κ.Ω.Θ. εντάσσεται και η εκπαιδευτική πολυπολιτισμική δράση για τα παιδιά του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων “Alexil”, η οποία θα γίνει την Τετάρτη 22 Μαρτίου και θα περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής με τα έργα μιας μικρής προσφυγοπούλας.(Website: www.lena-pesiridou7/webnode.gr)
Με όλες αυτές τις δράσεις αναδεικνύεται ο εκπαιδευτικός και κοινωνικός χαρακτήρας του forum και προάγεται η μουσική παιδεία και ο πολιτισμός στη χώρα μας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Κ.Ω.Θ.
Η πρόεδρος
Ελένη Πεσιρίδου









 FORUM "TA MAΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΙΩΣ" 2017 - ΠΑΝΕΛ ΓΟΝΕΩΝ

"Τα εκπαιδευτικά συστήματα και ο ρόλος των γονέων στην εκπαιδευτική διαδικασία"

Συμμετείχαν : Ελένη Πεσιρίδου , Παρασκευή Γκαϊτατζή , Περσεφόνη Κουτσομητροπούλου και Σωτήρης Πανουσάκης.
Το βίντεο της παρουσίασης μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.youtube.com/watch?v=4oWRA4cjBeo

Σχόλια