ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2018 -  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ Κ.Ω.Θ.

Ο Σύλλογος Γονέων ΚΩΘ, για 4η συνεχή χρονιά, διοργάνωσε την κοπή βασιλόπιτας 2018 στο ΚΩΘ. Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Ωδείου. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πλαισίωσε, η ορχήστρα εφήβων του ωδείου, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Δημοσθένη Φωτιάδη.
 Πραγματοποιήθηκε, κλήρωση δώρων από τον κ. Δαυίδ Ναχμία, για όλους τους σπουδαστές, με δώρα από χορηγίες, από όλους τους μουσικούς οίκους της Θεσσαλονίκης, το Μ.Μ.Θ., την Κ.Ο.Θ. και ιδιωτικούς φορείς.
 Κατά την έναρξη της γιορτής, απηύθυνε χαιρετισμό, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ΚΩΘ κ Ελένη Πεσιρίδου, η οποία και αναφέρθηκε, στις δράσεις του συλλόγου, σε θέματα που αφορούν στη συντήρηση του κτιρίου , των επίπλων, αλλά και σε ποικίλες άλλες δράσεις. Αναφέρθηκε στις  ανθρωπιστικές δράσεις (αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες της Ειδομένης το 2015), καθώς και στις πολιτιστικές δράσεις (συμμετοχή στις εκδηλώσεις στη επιστροφή του αγάλματος του Τρίτωνα το 2016, στον αύλειο χώρο του Ωδείου) και σε εκπαιδευτικές (forum 2017, πάνελ γονέων με θέμα «Τα εκπαιδευτικά συστήματα στην Ευρώπη και ο ρόλος των γονέων στην εκπαιδευτική διαδικασία»).
 Επίσης έγινε αναφορά σε πάγια αιτήματα του Ωδείου, όπως η ανάγκη μόνιμης στέγασης στο παρόν κτίριο και η συντήρηση του. Ακόμα ειπώθηκε, η ανάγκη της διαβάθμισης του τίτλου σπουδών του ΚΩΘ, καθώς αυτό έχει συμπληρώσει 104 χρόνια λειτουργίας, έχει υψηλό επίπεδο σπουδών και είναι (άτυπα βέβαια) αναγνωρισμένο σε όλα τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, λόγω της μεγάλης ιστορίας του. Αυτή η πραγματικότητα πρέπει να αποτελεί ένα πεδίο δράσης τόσο για τον Σύλλογο Γονέων ΚΩΘ, όσο και για το Ωδείο γενικότερα, ώστε οι σπουδαστές να μη στερούνται την απόκτηση από το ενός πτυχίου (επιπέδου bachelor).
 Στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από την διευθύντρια κα Λόλα Τότσιου, η οποία και συνεχάρει τον σύλλογο, για την δράση του και συμφώνησε για τα θέματα της διαβάθμισης και του κτιρίου. Επίσης, ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ωδείου κ Χρήστο Λεφάκη, ο οποίος τόνισε την ανάγκη της συνεργασίας όλων των συλλόγων του Ωδείου,  προς ένα κοινό στόχο, σαν μια οικογένεια.
 Στην γιορτή του Συλλόγου, παρευρέθηκε και ο βουλευτής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος απηύθυνε τις ευχές του για τη νέα χρονιά. Ακολούθησε η κλήρωση δώρων και ένας υπέροχος εορταστικός μπουφές. Όσοι παρευρέθηκαν,  είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρο του φουαγιέ, όπου συνεχίζονταν να εκτίθενται τα έργα της μικρής προσφυγοπούλας από την Ειδομένη, Σελίνα. 




























Σχόλια