Συνέντευξη Τύπου για 5ο Forum

5ο  forum¨Τα Μαθήματα Αλλιώς¨
Θέμα: «Η  δεξιοτεχνία δεν βλάπτει»
Μια σειρά βιωματικών σεμιναρίων με μαθήματα ανοικτά προς το κοινό, αφιερωμένη στην μουσική εκπαίδευση, όπου μέσα από πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας και ποικιλίας μουσικών θεμάτων, επιτυγχάνεται μια πιο άμεση επικοινωνία με όλες τις μορφές της μουσικής τέχνης, έτσι  όπως διδάσκονται στο χώρο του Κ.Ω.Θ.
Ο Σύλλογος Γονέων του Κ.Ω.Θ. επέλεξε να προσεγγίσει το θέμα της δεξιοτεχνίας στην μουσική, μέσα από το φαινόμενο της Μαρίας Κάλλας, μιας σπουδαίας ντίβας  της όπερας, που με ταλέντο της το πάθος της, και το Ελληνικό της ταμπεραμέντο  ,άφησε εποχή στο χώρο με εξαιρετικές ερμηνείες (Τόσκα, Νόρμα).
Μιας καλλιτέχνιδας με δύσκολα παιδικά χρόνια, όπου το ταλέντο της στάθηκε ο κεντρικός άξονας της δημιουργίας στην ζωή της. Ένα ταλέντο,  που  την  ξεχώρισε  μέσα στην  ίδια την οικογένειά της και της έδωσε την δυνατότητα ακόμα και να επιβιώσει  στα δύσκολα χρόνια της κατοχής. Μια γυναίκας, που κατόρθωσε να μεταδώσει τη γνώση της όπερας  μέσα από ένα πρωτόγνωρο πάθος αφήνοντας  το στίγμα της δεξιοτεχνίας της, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Η παρουσίαση του θέματος (Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 18:30-20:00) θα περιλαμβάνει προβολή video με μια σύντομη ανασκόπηση της ζωής της και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση σε  πάνελ με τη συμμετοχή σπουδαστών, καθηγητών και γονέων, θα απαντηθούν ερωτήματα όπως: Τι σημαίνει πραγματικά δεξιοτεχνία; Ποια είναι η σχέση της με το ταλέντο; Ποιοι είναι οι λόγοι και τα κίνητρα που προσπαθεί κάποιος να την αποκτήσει; Πόσο εμπλέκονται οι γονείς σε αυτή τη διαδικασία; κ.α.
Θα ακολουθήσουν άριες από σπουδαστές μονωδίας του Κ.Ω.Θ.

Σχόλια